Zij-instroom

Carrièreswitch? Word docent als zij-instromer!

Je doet elke dag zinvol werk en denkt soms: ‘Wat zou het mooi zijn om mijn kennis te delen met jonge studenten.’ Daar kunnen we kort over zijn: we ontvangen je met open armen en geven je graag de kans docent te worden.

We zijn altijd op zoek naar professionals uit de beroepspraktijk die de overstap naar het onderwijs willen maken. Dat kan een volledige overstap zijn maar je kan je baan ook combineren met lesgeven. Zo breng jij de praktijk en ons onderwijs nog dichter bij elkaar en inspireer je studenten en leid je ze op voor het echte werk. Omdat lesgeven een vak is wat je moet leren, bieden we verschillende opleidingsroutes.

Bekijk onze zij-instroom vacatures

Direct voor de klas en binnen 2 jaar je bevoegdheid

Als docent, heb je een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift nodig. En daar helpen wij je bij. Tijdens deze opleiding, die een kleine twee jaar duurt, ben je vier dagdelen per week beschikbaar voor allerlei docent-taken. Je staat al direct voor de klas en je wordt begeleid door een coach en een werkplekbegeleider. Uiteraard vergoeden wij de hele opleiding en ontvang je direct al salaris.

Je kunt ook een lerarenopleiding of kopopleiding volgen. Het voordeel: je bent dan ook bevoegd om les te geven in het voortgezet onderwijs. Dit kan handig zijn als je in de toekomst een overstap overweegt. Belangrijk is dat je in het bezit bent van een havo-, vwo-, mbo-niveau diploma of 21+ toets.

Ontmoet Tariq

Ontmoet Nicole

De voordelen van ons zij-instroom traject

  • Wij betalen jouw opleiding
  • Je hebt direct een baan in het onderwijs
  • Je behaalt binnen twee jaar je bevoegdheid

En dan de stap zetten en beginnen

Of je nou senior, medior of starter bent, we kijken met een open blik naar je mogelijkheden en motivatie. Vervolgens kijken we samen hoe je de meeste impact kan maken, waar je kracht ligt en hoe je kan groeien in je rol als docent.

Kijk bij de vacatures naar een functie die bij je past en solliciteer. Of maak een vacature-alert aan. Dan weet jij als eerste wanneer we een interessante vacature voor je hebben.

Interesse of meer informatie nodig? Neem contact met onze Recruiters Quint en Smahane via recruitment@rocva.nl.

Bekijk onze zij-instroom vacatures