Zij-instroom

Volop kansen voor zij-instromers

Je doet elke dag zinvol werk en denkt soms: ‘Wat zou het mooi zijn om mijn kennis te delen met jonge studenten.’ Daar kunnen we kort over zijn: we ontvangen je met open armen en geven je graag de kans docent te worden.

We zijn altijd op zoek naar professionals uit de beroepspraktijk die de overstap naar het onderwijs willen maken. Dat kan een volledige overstap zijn maar je kan je baan ook combineren met lesgeven. Zo breng jij de praktijk en ons onderwijs nog dichter bij elkaar en inspireer je studenten en leid je ze op voor het echte werk. Omdat lesgeven een vak is wat je moet leren, bieden we verschillende opleidingsroutes.

Ontmoet Annis

Ontmoet Grace

 

Verschillende opleidingstrajecten

Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG)
Als je zij-instromer bent, heb je een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift nodig. En daar helpen wij je bij. Tijdens deze opleiding, die een kleine twee jaar duurt, ben je vier dagdelen per week beschikbaar voor allerlei docent-taken. Daarvan sta je zo’n zeven uur per week voor de klas en word je begeleid door een coach. Heb je het PDG gehaald? Dan mag je lesgeven in het mbo. Uiteraard vergoeden wij de hele opleiding.

Tweedegraads lerarenopleiding
Je kunt ook een lerarenopleiding volgen. Bijvoorbeeld als je nog niet over een hbo-opleiding beschikt. Het voordeel: je bent dan meteen bevoegd om les te geven in het voortgezet onderwijs. Dit kan handig zijn als je in de toekomst een overstap overweegt. Belangrijk is dat je in het bezit bent van een havo-, vwo-, mbo-niveau diploma of 21+ toets.

En dan de stap zetten en beginnen

Werk je bijvoorbeeld in de techniek, ICT of zorg? Heb je zin je kennis te delen? En studenten op weg te helpen? Dan ben je van harte welkom als instructeur of docent. Kijk bij de vacatures naar een functie die bij je past. Nemen we je aan, dan bepalen we samen het ideale opleidingstraject. Zie je geen vacature die bij je past? Maak dan een vacature-alert aan. Dan weet jij als eerste wanneer we een interessante vacature voor je hebben.

» Bekijk onze vacatures